Alba-neagra cu alocațiile copiilor sau haosul guvernării PNL-USR. Nu vă e, mă, jenă?

Anul trecut, unul plin de alegeri locale și parlamentare, Guvernul Orban a publicat un calendar al majorărilor alocațiilor de stat pentru copii. Potrivit documentului, acestea ar fi trebuit să crească la 1 iulie 2021 cu 20% astfel încât alocațiile să se dubleze până anul viitor.

Deși PNL a rămas la guvernare, alături de USR și UDMR, alocațiilor copiilor nu vor mai crește luna viitoare, așa cum s-a stabilit evident din motive electorale, din același motiv pe care îl tot invocă guvernările de dreapta: ”nu avem bani”. Diferența este că de data aceasta PSD chiar nu mai este de vină, din moment ce greaua moștenire a fost preluată de la Guvernul Orban, tot PNL.

Merită menționat însă circul și haosul actualei coaliții. În timp ce deputații USR-PNL aprobă o lege prin care alocațiile copiilor vor crește la 1 ianuarie 2022 cu rata inflației, adică 10 lei, Guvernul Cîțu (PNL-USR) pregătește o ordonanță de urgență privind majorarea cu 20% a acestor venituri. Vă dați seama în ce țară trăim și, mai ales, cine ne conduce?

Pe lângă faptul că un copil nu poate fi crescut cu echivalentul a 50 de euro/lună, rămâne cum am stabilit: PNL/USR=PSD, adică aceeași mizerie.

RECOMANDĂRI