Domnule Cîțu, ce fumați? Bag seamă că în România dvs. se trăiește mai bine ca în Germania…

Premierul Cîțu a făcut în ultima perioadă o serie de declarații mai mult decât optimiste cu privire la situația economică și financiară a țării și, implicit, a celor care o populează. Deși demersul său este unul electoral, dorind să puncteze că este un premier mai bun decât a fost Orban în lupta pentru șefia PNL, declarațiile nu au nicio legătură cu realitatea în care trăiesc românii de rând, nu elitele liberale cu drept de vot la președinția partidului.

Printre ”porumbeii” scăpați de Florin Cîțu în ultima lună se numără următoarele afirmații: nivelul de trai al românilor a crescut de când e dânsul premier, scumpirea alimentelor este un fake-news și avem cea mai mare creștere economică din Europa care se traduce în bunăstarea cetățenilor.

Ce nu înțelege sau nu vrea să înțeleagă distinsul liberal este că afirmațiile sale pot fi contrazise foarte simplu de orice român atunci când își face plinul la mașină, merge la cumpărături sau află de la patron că trebuie să accepte în continuare salariul minim pe economie din cauza taxelor foarte mari pe forța de muncă.

Dl Cîțu se poate lăuda cât dorește pe Facebook cu prognoza optimistă a FMI, alte statistici, tot oficiale, (Eurostat – cercetare) aproape 40% dintre locuitorii satelor sunt amenințați de sărăcie în România. Și INS a indicat că 4.632.000 de români pot fi considerați oficial săraci, ia rata sărăciei a crescut la 23,8%.

Din păcate, cei care cel mai mult de suferit din cauza proastelor guvernări atât liberale, cât și pesediste, sunt categoriile sociale vulnerabile: copiii și bătrânii.

În timp ce pensiile speciale și nesimțite au rămas în plată, Guvernul Cîțu le-a ”înghețat” pe cele ale ”fraierilor” care au muncit o viață pentru un venit de mizerie. Despre ”țeapa” cu dublarea alocațiilor de stat pentru copii am mai vorbit AICI.

În concluzie, domnule Cîțu, ne spuneți și nouă ce fumați? Poate așa vom trăi și noi în România aia perfectă pe care o conduceți dvs.

 

 

 

RECOMANDĂRI