Iohannis, când ne mai cerți tu la TV că nu suntem buni cetățeni să-ți aduci aminte de fotografia asta!

O fotografie în care președintele Iohannis este singurul șef de stat în care apare fără mască la o întâlnire cu mai mulți lideri europeni, precum președintele Franței, Emanuel Macron, respectiv premierul danez și cel suedez, a devenit virală.

O astfel de imagine nu poate decât să dea apă la moară celor care nu cred în COVID, aceștia întrebându-se, pe bună dreptate dealtfel, dacă președintele nu poartă mască la o întâlnire de cel mai mare nivel, noi de ce să o facem?

Recunosc, văzând imaginea respectivă, că și pe mine mă încearcă o senzație de lehamite, mai ales că mă regăsesc printre ceilalți ”fraieri” pe care Iohannis îi ceartă periodic la TV.

Îmi revin însă repede când îmi aduc aminte că trebuie să fiu responsabil măcar pentru cei din jurul meu. Am scris despre asta aici: Știu că nu crezi în COVID, dar de ce mă pui și pe mine în pericol?

P.S. Penibilă a fost și reacția Administrației Prezidențiale la fotografia virală cu Iohannis fără mască:

„În contextul pandemiei de COVID-19, reuniunea Consiliului European s-a desfășurat în condiții maxime de siguranță sanitară, însă purtarea măștii în cadrul ședințelor plenare, cât și în alte formate restrânse, a fost opțională, și nu obligatorie (…) Președintele României, la fel ca și alți lideri europeni, a folosit masca de protecție, existând doar unele excepții punctuale, cu durată limitată”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI