Orban se întâlnește cu partidele parlamentare pentru stabilirea datei alegerilor locale. Klaus Iohannis nu se întâlnește cu nimeni. Coronavirusul se întâlnește cu toată lumea

Într-o perioadă extrem de tensionată, din cauza răspândirii alarmante a coronavirusului, ”țara arde și politicienii se piaptănă.” 

Premierul interimar, Ludovic Orban, se întâlneşte marţi cu reprezentanţii partidelor parlamentare pentru a stabili data alegerilor locale. Datele avansate anterior aufost 14 sau 21 iunie. PSD a cerut amânarea discuţiilor, iar Victor Ponta amânarea alegerilor până în toamnă.

Întâlnirea partidelor cu premierul a fost convocată pentru ora 17.00 şi va avea loc la Palatul Victoria.

În timp ce PSD a solicitat amânarea discuțiilor, Pro România solicită chiar amânarea alegerilor locale până spre finalul anului. Cele două formațiuni fac tot posibilul să mai câștige timp, sperând într-o erodare a PNL. Alături de PSD și Pro România se află și ALDE.

Victor Ponta a avansat chiar ideea ca în Parlament să fie votat guvernul Cîțu, pentru a pune capăt interimatului și a avea un guvern legitim, cu puteri depline. 

Despre președintele Klaus Iohannis nu se știu prea multe, acesta fiind dezamăgit de ratarea oportunității de a avea alegeri generale anticipate. Ar fi totuși oportună o apariție publică, în contextul în care populația este din ce în ce mai interesată și îngrijorată de ceea ce urmează.

ludovic_o_2e9d5.jpg

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI