USR Brașov a plătit chirie pentru sediu partenerei primarului Allen Coliban

USR Braşov a plătit timp de un an de zile chirie pentru sediul organizaţiei judeţene către Camelia Clem, partenera de viaţă a primarului din Braşov, Allen Coliban, potrivit unui comunicat de presă transmis marţi de conducerea filialei.

Conducerea filialei Brașov a făcut precizări după „speculații” apărute în spațiul public, în urma „unei discuții interne” publicate neasumat, arată un comunicat citat de newsbv.ro.

„Între data la care USR și-a câștigat dreptul legal de a beneficia de un spațiu pentru sediu, în urma alegerilor naționale din 2016, și data încheierii primului contract de închiriere cu un terț, filiala a adresat nu mai puțin de 5 cereri către instituțiile abilitate, după cum urmează:

– 74656/22.09.2016 (Primăria Mun. Brașov)

– 6739/01.11.2016 (RIAL)

– 7776/30.12.2016 (RIAL)

– 102468/30.12.2016 (Primăria Mun. Brașov)

– 16082/28.02.2017 (Primăria Mun. Brașov)

Ca urmare a lipsei unui răspuns din partea autorităților locale sau a RIAL, necesitatea unui sediu fiind evidentă, filiala Județeană USR Brașov a încheiat, la începutul anului 2017, un prim contract de închiriere pentru sediul filialei și birourile parlamentare, în Centrul Civic.

Din luna septembrie 2017, partidul nostru fiind în continuare privat de un drept legal al partidelor parlamentare, a fost încheiat contractul de închiriere pentru sediul din Bd. 15 noiembrie.

Plata chiriei a fost suportată, în tot acest timp, de Biroul Județean al Filialei USR Brașov, prin contribuția membrilor, și de către birourile parlamentare ale deputatului Tudor Benga și senatorului Allen Coliban. Ulterior alegerilor locale și naționale din anul 2020, Allen Coliban și-a închis biroul parlamentar, devenind primar, iar deputatul Andrei Miftode, deputatul Victor Ilie și senatorul Irineu Darău și-au deschis birouri parlamentare, contribuind la rândul lor la plata chiriei.

În cursul anului 2019, persoanele private care au dobândit prin moștenire spațiul în cauză ne-au anunțat intenția de a vinde, existând în acel moment și un cumpărător. Dat fiind că Primăria Municipiului Brașov sau RIAL nu puseseră la dispoziție nicio soluție de sediu pentru filiala noastră, Camelia Clem a venit atunci cu propunerea de a cumpăra imobilul, cu tot cu sarcinile contractuale existente. În urma consultărilor cu membrii filialei, soluția a fost acceptată de forurile de conducere ale partidului. În octombrie 2019, Camelia Clem devine proprietar asupra imobilului, preluând drept obligație contractul de închiriere, cu același beneficiar, respectiv fostul proprietar, până la 1 ianuarie 2021, data predării în stăpânire prevăzută în contractul de vânzare-cumpărare.

Până la data de 1 ianuarie 2021, plata chiriei s-a făcut conform prevederilor din contractul de vânzare-cumparare către fostul proprietar, la prețul pieței. Prețul respectiv, negociat cu acesta din urmă în septembrie 2019, a rămas neschimbat până la data expirării contractului de închiriere, 31 decembrie 2021.

Numai după data de 1 ianuarie 2021, deci după alegerile locale, contractul de închiriere a spațiului a fost încheiat cu colega noastră Camelia Clem pe o perioadă de 6 luni, termen prelungit ulterior cu alte 6 luni, până la identificarea unui spațiu oferit de Primăria Municipiului Brașov în urma altor două cereri:

– 5155/17.01.2020 (Primăria Mun. Brașov)

– 1800/25.03.2021 (RIAL)

Prin urmare, afirmația potrivit căreia biroul parlamentar al senatorului Allen Coliban ar fi contribuit în vreun fel la plata chiriei din fondurile fortfetare, beneficiar fiind Camelia Clem, este o informație falsă, căreia nu-i analizăm scopul. (Nu se precizează dacă primarul Allen Coliban a contribuit la plata chiriei – n.a.) (…)

Nu în ultimul rând, menționăm că AEP a efectuat toate controalele privind legalitatea de formă și de fond, de la înființarea partidului și până la 31 decembrie 2020, data ultimului raport.

Pentru o corectă informare a cetățenilor pe astfel de subiecte, îi rugăm pe cei interesați ca, înainte de publicarea informațiilor primite pe diverse canale, să ne contacteze prin email la [email protected]”, scrie, într-un comunicat de presă, Marian Spiridon, „președinte Filiala Județeană USR PLUS Brașov”.

sursa: digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI

Pink Floyd – mai aproape de brașoveni și turiști la spectacolul...

„50 Pink Floyd -The Dark Side of the Moon” este creat special pe muzica celebrei formații britanice pentru a marca împlinirea a 50 de...

Acțiuni de dezinsecție și tratamente fitosanitare în luna octombrie, în Brașov....

Societatea Coral Impex SRL anunță acțiuni de dezinsecție și tratamente fitosanitare pentru combaterea bolilor și dăunătorilor la arbori, plantații de trandafiri și buxus în...

Vrei să-ți amenajezi o baie cu piatră naturală? Câteva sfaturi pentru...

Dacă vrei să-ți amenajezi baia cu piatră naturală, sunt trei aspecte de luat în calcul: lumina, impermeabilizarea și întreținerea. stona.ro îți recomandă să alegi cu atenție tipul...

Din 25 septembrie reîncep procedurile de reatribuire a locurilor de parcare...

Primăria pune la dispoziția brașovenilor din cartierele Scriitorilor, Astra, Centrul nou, Răcădău și Șchei aproape 1.500 de locuri în parcările de reședință Din 25 septembrie...
groapa de gunoi

APM confirmă sesizările brașovenilor și ale primăriei: Există poluare olfactivă la...

Laboratorul mobil amplasat în cartierul Triaj a măsurat 14 depășiri ale limitelor maxime pentru hidrogenul sulfurat în 5 din cele 7 zile monitorizate. Primarul...

Elevii din Brașov care încep clasa pregătitoare vor primi pachetele cu...

Proiectul „Primul ghiozdan”, demarat de municipalitate în 2010, continuă și în acest an pentru elevii din clasa pregătitoare. De săptămâna viitoare, toate unitățile de învățământ...
rable brasov

Brașov: AFM a prelungit înscrierea pentru „Rabla local”

Până pe 29 septembrie 2023 ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei unități administrativ-teritorial este noul termen până la care brașovenii se...
brasov

Primăria Brașov a obținut aproape 6 milioane lei nerambursabili, de la...

Finanțarea acoperă 23% dintr-un program mai amplu, prin care Brașovul va avea un sistem de iluminat public eficient, economic, inteligent și prietenos cu mediul Primăria...