Florin Cîțu a refuzat să demisioneze din funcția de președinte al PNL. Congres extraordinar pentru alegerea lui Ciucă

Un congres extraordinar ar putea avea loc după ce Florin Cîțu a refuzat să demisioneze din funcția de președinte al PNL, respingând cererea liderilor PNL, potrivit digi24.ro. Liderii PNL i-au cerut lui Florin Cîțu, într-o discuție care a avut loc în această seara, să demisioneze de la șefia partidului.

După această discuție liberalii participă la o ședință a BEX, care va convoca Consiliul Național, ce va începe procedura de organizare a Congresului extraordinar, pentru alegerea unui nou președinte PNL.

Prim-vicepreședinții și vicepreședinții ar urma să fie schimbați, cei de acum fiind aleși la Congresul din septembrie 2021 și se aflau pe lista lui Florin Cîțu cu care a obținut funcția de președinte.

Ministrul de interne, Lucian Bode ar putea deveni următorul secretar general, după ce Dan Vîlceanu, actualul secretar general și apropiat al lui Cîțu, urmează să își piardă funcția.

Unii dintre liderii de filiale susțin public demiterea lui Florin Cîțu și preluarea funcției acestuia de către premierul Nicolae Ciucă.

„M-am alăturat imediat colegilor mei care cred că PNL are nevoie de un proiect politic nou construit, așa cum e o regulă nescrisă a organizațiilor politice românești, în jurul celui care se află în fruntea administrației, care are o viziune de ansamblu asupra mersului României, care elimină blocajele sau lipsa de dialog din relația cu organizațiile locale sau cu parlamentarii. Și să fim sinceri: un om construit într-un sistem unde disciplina, ierarhia, valorile, onoarea, demnitatea sunt cele mai puternice arme, este pregătit pentru lumea politică. Nicolae Ciucă este primul român după Regele Mihai decorat de SUA cu Legiunea de Merit, cea mai înaltă decorație pe care forțele armate ale SUA o pot acorda unei persoane care nu este cetățean american. Este cea mai puternică garanție de profesionism, performanță, onestitate, demnitate”, a transmis președintele PNL Iași, Alexandru Muraru, într-un editorial pentru digi24.ro.

RECOMANDĂRI