Ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu: ”Vreau să liniștesc lumea. Nu se pune problema să nu plătim pensiile şi salariile”

În lipsa rectificării bugetare, temerile că nu vor fi bani de pensii și salarii au început să se răspândească în rândul persoanelor vârstnice și în rândul mai multor bugetari, care depind de banii de la stat.

Dan Vîlceanu: “Întotdeauna se găsesc soluţii pentru a plăti pensiile şi salariile. Vreau să liniştesc pe toată lumea, am văzut şi eu informaţiile astea că nu o să ia lumea pensiile sau salariile. Nu se pune problema.

Vor fi plătite pensiile şi salariile. Sunt metode pentru a acoperi, dacă e cazul, cheltuielile cu pensiile şi salariile.

Vorbim de rectificare de o lună, că ar fi fost necesară, dar în condiţiile în care nu putem face o rectificare, pentru că o rectificare înseamnă o Ordonanţă de Urgenţă şi acest guvern nu poate să emită ordonanţe de urgenţă, vom găsi alte soluţii şi fără niciun fel de problemă vom plăti pensiile şi salariile.

Am dat o circulară la toate ministerele, ne comunică care sunt sumele pe care le vor aduce în Fondul de Rezervă şi putem folosi şi această variantă. Vreau să liniştesc pe toată lumea că nu pune problema să nu plătim pensiile şi salariile.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI