Probleme procedurale la moțiunea de cenzură. Birourile Permanente ale celor două camere se reunesc pentru clarificări

PNL şi PSD au afirmat că moţiunea ar putea avea probleme procedurale, liberalii susținând că acest aspect va fi verificat. La ultima şedinţă, convocată sâmbătă, au absentat parlamentari din PNL, PSD şi UDMR.

Birourile Permanente ale celor două Camere se reunesc luni, de la ora 12:00, pentru a lua act de depunerea moţiunii de cenzură USR PLUS-AUR şi a stabili calendarul dezbaterii acesteia.

Precedentele două reuniri s-au suspendat din lipsă de cvorum.

Alina Gorghiu, videpreşedinte al Senatului: ”Va fi făcută o analiză pentru a vedea dacă moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR, „o alianţă toxică”, îndeplineşte toate condiţiile procedurale pentru a putea fi stabilit calendarul dezbaterii şi votului asupra acestei în Parlament.”

Marcel Ciolacu, președinte PSD: ”PSD este dispus să voteze moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR, în Parlament şi va participa şi la şedinţa Birourilor Permanente. De asemenea, dacă nu trece moţiunea deja depusă în Parament, îi invit pe colegii de la USR PLUS şi AUR să semneze moţiunea noastră. Există suspiciuni cu privire la semnăturile de pe moţiunea de cenzură a USR PLUS şi AUR. Social-democraţii nu se vor va implica decizional în lupta între PNL şi USR PLUS sau în deciziile Birourilor permanente reunite.”

Dezbaterea moţiunii de cenzură are loc după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Revenim cu detalii, după ședința de astăzi a birourilor reunite din cele două Camere ale Parlamentului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI