Personalul medical care lucrează cu pacienți COVID-19 va primi un bonus de 500 de euro pe lună

Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi că personalul medical care lucrează cu pacienți COVID-19 va primi un bonus de 500 de euro pe lună.

Principalele declarații făcute de Iohannis după întâlnirea cu premierul Orban, potrivit digi24.ro:

Vreau în acest cadru să vă anunț de o măsură pe care am solicitat-o Guvernului României, în acest sens am avut astăzi mai multe discuții.

Personalul medical, medicii noștri sunt linia noastră de apărare împotriva epidemiei.

Avem încredere în ei, ne punem speranțele în ei, dar trebuie să fim foarte conștienți că pentru ei este o situație de stres major, este un pericol suplimentar la care se expun, avem așteptări mari de la ei și atunci, în consecință, cred că este corect să recunoaștem această situație și să recunoaștem, evident, că este nevoie și de un pic mai mult decât cuvinte frumoase.

Deci, am solicitat astăzi Guvernului să identifice fonduri europene suficiente pentru a putea plăti un bonus lunar medicilor și personalului medical care lucrează cu pacienți COVID. Și vorbesc aici despre un bonus consistent, de câteva sute de euro pe lună.

Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți COVID ar fi un bonus onorabil.

Am promisiuni din Guvern, am vorbit cu Premierul Orban, cu ministrul Fondurilor Europene, am promisiuni că în foarte puțin timp vor veni cu soluții foarte concrete.

Trebuie să știți că mă bazez pe dumneavoastră toți, și autorități centrale, și autorități locale din Suceava, să rezolvăm repede și bine această situație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI