Razie cu efective mărite în Brașov. Cea mai mică amendă este de 2000 de lei

Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, alături de jandarmi, polițiști locali și militari, continuă acțiunile pentru verificarea modului de respectare a reglementărilor legale instituite în această perioadă a stării de urgență.

Au fost constituite mai multe dispozitive de ordine și siguranță publică și puncte de verificare, iar forțele de ordine acționează pentru aplicarea măsurilor stabilite prin ordonanțele militare adoptate, scopul activităților fiind prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19 și totodată pentru combaterea criminalității sub toate formele ei.

Reamintim faptul că, începând cu data de 03 aprilie 2020, valoarea sancțiunilor contravenționale ce pot fi aplicate de către autorități a fost majorată, cuantumul fiind cuprins între 2.000 de lei și 20.000 de lei pentru persoanele fizice, respectiv 10.000 de lei și 70.000 de lei, în cazul persoanelor juridice.

De asemenea, pe lângă sancțiunea contravențională principală, în funcție de natura și gravitatea faptei, se pot aplica și una sau mai multe dintre următoarele sancțiuni contravenționale complementare:

  • Confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție;

  • Interzicerea accesului prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;

  • Suspendarea temporară a activității;

  • Desființarea unor lucrări;

  • Refacerea unor amenajări.

Vă rugăm să rămâneți în casă , pentru siguranța dumneavoastră și a celor din jur!

Să părăsiți locuința doar în situații excepționale, prevăzute de lege!

sursa foto: bizbrasov.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI