Aglomerație la frontiere pe sensul de ieșire din țară. Cozi de kilometri și peste 2 ore de așteptare

Minivacanța care a început astăzi a făcut ca mulți români să se înderpte spre frontiere pentru a-și petrece aceste zile libere în țările vecine.

Din această cauză, la frontiere s-au creat cozi, iar timpul de așteptare pentru îndeplinirea formalităților vamale la ieșirea din țară poate depăși două ore.

Cea mai mare aglomerație este la punctele de trecere a frontierei din vestul țării, semn că românii se îndreaptă spre târgurile de Crăciun de la unguri sau austrieci.

Astfel, la Cenad timpul de așteptare este mai mare de o oră, la Nădlac este de 150 de minute, la Nădlac II este de 90 de minute. La punctul de trecere a frontierei de la Turnu se așteaptă 120 de minute deși sunt 4 artere de ieșire din țară. La Vârșand se așteaptă peste 60 de minute.

La ora redactării materialului, pe site-ul Poliției de Frontieră, toate punctele de trecere amintite mai sus erau marcate cu roșu pe sensul de ieșire din țară.

Ceva mai bună este situația la punctele de trecere din nord-vestul țării. Astfel, la Borș, timpul de așteptare este de „doar” 40 de minute, cu 6 artere de ieșire, la Borș II tot 40 de minute, cu 4 artere de ieșire, la Săcuieni se așteaptă 30 de minute, la Valea lui Mihai tot 30 de minute, iar la Petea tipul de așteptare este de 50 de minute.

În sudul țării, conform site-ului Poliției, la granița cu Bulgaria, avem timpi de așteptare ceva mai mici. Astfel, la Bechet se așteaptă 30 de minute, la Vama Veche 40 de minute, iar la Ruse 50 de minute.

Acestea sunt marcate cu galben pe harta Poliției de Frontieră.

În rest, la toate celelalte puncte de trecere a frontierei din țară țimpul de așteptare este de sub 20 de minute.

Poliţia de Frontieră le recomandă cetăţenilor români şi străini care tranzitează frontiera în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional şi să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie în statele de destinaţie şi în cele tranzitate.

Reamintim că, în cazul în care România va fi primită în spațiul Schengen, aceste formalități vamale. care dau naștere aglomerației la frontiere, vor fi eliminate.

RECOMANDĂRI