Salariile bugetarilor cresc de la 1 ianuarie cu 10%. Nu și ale demnitarilor

Începând cu data de 1 ianuarie 2023, salariile bugetarilor vor fi majorate cu 10%, potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență publicat marți de Ministerul Finanțelor. Salariile demnitarilor vor rămâne neschimbate.

„Demnitarii sunt cei care trebuie să ofere un exemplu de cumpătare. Salariile demnitarilor rămân la nivelul anului acesta”, a declarat după şedinţa de Guvern purtătorul de cuvânt, Dan Cărbunaru.

Astfel, drepturile salariale ale personalului din sectorul bugetar se majorează cu 10%, de la 1 ianuarie 2023, faţă de nivelul din decembrie 2022, dar fără a depăşi grila, iar indemnizaţiile lunare pentru funcţiile de demnitate publică şi funcţiile asimilate acestora se menţin la nivelul de la finalul acestui an.

(…) începând cu data de 1 ianuarie, cuantumul brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de funcţie/indemnizaţiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice se majorează cu 10% faţă de nivelul acordat pentru luna decembrie 2022, fără a se depăşi valoarea nominală pentru anul 2022 stabilită potrivit anexelor la Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv prin înmulţirea coeficienţilor de ierarhizare cu 2.500 lei”, se arată în proiectul menţionat, citat de Agerpres.

RECOMANDĂRI