Clienții din sălile de jocuri de noroc vor fi legitimați și introduși într-o bază de date

Președintele Iohannis a promulgat o lege prin care administratorii sălilor de jocuri de noroc sunt obligați să facă o bază de date cu jucătorii care le frecventează.

Președintele României a semnat astăzi un decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea şi exploatarea jocurilor de noroc.

Potrivit documentului, „se introduce obligația organizatorilor de jocuri de noroc de a constitui și a ține la zi o bază de date referitoare la persoanele autoexcluse și indezirabile și de a ține evidența în format electronic centralizat a datelor de identificare ale persoanelor care intră în incinta locațiilor în care se organizează și se exploatează jocuri de noroc”.

Potrivit libertatea.ro, autoexcluderea, sau „excluderea voluntară”,  înseamnă opțiunea ca un jucător să solicite unei săli de jocuri de noroc să nu îl mai primească pentru o perioadă anume în sala de joc sau să nu îi mai permită accesul la platforma de joc.

”Legea oferă instrumentul juridic prin care cei dependenți de păcănele pot fi opriți sa își facă praf viața. Și părinților sa își poata proteja copiii de acest “drog” a declarat  deputatul PNL Florin Roman, unul dintre iniţiatorii legii.

RECOMANDĂRI