Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, despre vaccinul anti-Covid: „Până la sfârșitul anului aproape 3 milioane de doze vor expira”

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a susținut, duminică, într-un interviu la Antena 3, că până acum în România au fost distruse 3 milioane de doze de vaccin anti-Covid, iar alte 3 milioane de doze vor expira până la sfârșitul anului. Situația este complicată, în contextul în care, conform obligațiilor contractuale, până la sfârșitul anului în România ar trebuie să ajungă alte 11,2 milioane de doze de vaccin, iar circa 19 milioane de doze de vaccin vor veni în 2023.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a prezentat, într-un interviu la Antena 3, situația actuală a vaccinurilor anti-Covid.

Deocamdată le păstrăm în limita intervalului de valabilitate, în mod evident. Probabil până la sfârșitul acestui an, vor mai exista câteva milioane de doze, aproape 3 milioane de doze care vor expira”, a susținut dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, care a precizat că „până acum au fost distruse alte 3 milioane de doze”.

Ministrul Sănătății a mai vorbit, în interviul de la Antena 3, și despre viitoarele doze de vaccin anti-Covid care vor ajunge în România, conform obligațiilor contractuale, respectiv 11,2 milioane de doze de vaccin până la sfârșitul anului, iar alte 19 milioane de doze în 2023.

Totodată, Alexandru Rafila a anunțat că, în prezent, sunt discuții pentru reducerea substanțială cu 75% – 80% a obligațiilor contractuale din acest an, iar vaccinul care ar urma să vină în România ar fi cel cu formula nouă, respectiv ultima versiune a vaccinului (BA5).

RECOMANDĂRI