Marian Godină propune ca salvamarii să nu mai salveze turiștii care ignoră steagul roșu

Marian Godină, cel mai popular polițist din spațiul virtual, a propus ca salvamarii să nu mai intre în apă pentru salvarea turiștilor care ignoră steagul roșu arborat pe plaje. Demersul său vine după ce un salvamar a murit în timp ce încerca să salveze un turist la Eforie Nord. De la începutul acestui sezon estival s-au înecat în Marea Neagră 13 persoane.

Postarea lui Godină pe Facebook care a declanșat un festival al comentariilor pro și contra:

Regulile de circulație care reglementează trecerea la nivel cu calea ferată nu pot fi încălcate nici măcar de pompieri, poliție și ambulanță atunci când se află în misiuni cu caracter de urgență, incluzându-le aici pe cele care presupun salvarea de vieți omenești.

Legiuitorul a considerat astfel că viața salvatorilor trebuie să fie și ea în siguranță, pe lângă faptul că în cazul unui accident la calea ferată pot exista victime și din tren, în cazul unei catastrofe.

Așadar, dacă o persoană complet nevinovată are nevoie de ajutor urgent, iar pompierii, ambulanța sau poliția întâmpină semnalele roșii și acustice de la trecerea la nivel cu calea ferată, salvatorii vor trebui să aștepte trecerea trenului pentru a traversa în siguranță.

În schimb, la mare, dacă o persoană ignoră acele stegulețe roșii care interzic accesul în apă, iar apoi are nevoie de ajutor, există salvamari care, la rândul lor ignoră acele avertismente și intră în mare pentru a-i salva. De multe ori după ce îi avertizaseră înainte, dar fuseseră luați la mișto.

Zilele trecute a murit un salvamar în timp ce încerca să salveze o persoană.

Cu toții am văzut reportaje în care salvamarii se roagă de persoanele care ignoră acele stegulețe să iasă din apă. Sunt luați în râs, uneori înjurați sau chiar agresați.

Nu ar fi mai bine ca acele stegulețe să interzică și salvamarilor să intre în apă? Măcar să știi că dacă tot te mănăncă să intri în apă când nu e de intrat, nu va veni nimeni după tine.

RECOMANDĂRI