Primăria a finalizat procedura de achiziție. După semnarea contractului, Technoalpin România SRL are la dispoziție 30 de zile să furnizeze echipamentele, în valoare de 1,4 milioane de lei
Primăria Brașov continuă programul de modernizare a domeniului schiabil din Poiana Brașov și de consolidare a acestei stațiuni ca principala destinație pentru iubitorii sporturilor de iarnă din România, dar și din alte țări. În acest an, municipalitatea a demarat sau este în faza de lansare a mai multe proceduri de achiziție pentru echipamente de iluminat pârtii, extinderea sistemului de producere a zăpezii artificiale, noi linii de transport pe cablu și extinderea rețelei și asigurarea de noi surse de apă pentru alimentarea lacului din Poiana Ruia, ultima etapă din acest program de modernizare a domeniului schiabil.
Prima procedură care s-a finalizat este cea pentru achiziția a 10 tunuri mobile pentru producerea zăpezii artificiale. Câștigătoare a fost declarată firma Technoalpin România, oferta acesteia fiind de 1.394.400 de lei, la care se adaugă TVA.
„Proiectul Municipalității de modernizare a domeniului schiabil din Poiana Brașov începe să capete contur, în acest an, prin demararea și realizarea de noi investiții. Primul proiect pe care îl punem în practică este cel de extindere a sistemului de producere a zăpezii artificiale, prin achiziția a încă 10 tunuri mobile de producere a zăpezii artificiale, care vor fi funcționale din sezonul următor.
Vom utiliza aceste tunuri în principal pentru pârtiile Lupului inferior și Drumul albastru. Deși reprezintă alternative foarte bune pentru schiori, mai ales că dispun de transport pe cablu propriu (telescaunul Lupului), aceste pârtii sunt ultimele care se deschid, din cauza lipsei de zăpadă.
Tocmai de aceea, achiziția acestor tunuri a fost o prioritate pentru noi, astfel încât, din sezonul următor, deschiderea zonei inferioare a domeniului schiabil să includă și cele două pârtii și, implicit, să reducă și timpul de așteptare la transportul pe cablu. Urmează finalizarea procedurii pentru iluminatul pârtiilor Drumul Roșu și Subteleferic, unde am încheiat analiza tehnică, licitația pentru iluminatul pârtiilor Lupului inferior și Drumul Albastru, în 18 august, și lansarea licitației pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic pentru alte trei instalații de transport pe cablu și noi legături între pârtii“, a declarat primarul Allen Coliban.
În perioada următoare se va semna contractul pentru achiziția celor 10 tunuri, după care, conform caietului de sarcini, Technoalpin Romania are termen 30 de zile, după ordinul de începere a lucrărilor, pentru livrarea lor.
Tunurile vor funcționa la o temperatură de maxim – 2,5 grade C, trebuie să aibă staţii meteo individuale pentru măsurarea parametrilor ce determină calitatea zăpezii, sistem de iluminare în timpul funcționării, lumină de avarie și avertizare sonoră. Ele nu trebuie aibă data de producție mai veche de 2021.
În acest moment, sistemul de producere a zăpezii artificiale din masivul Postăvarul este compus din 120 de lăncii, 24 de tunuri mobile și 12 tunuri fixe, sistem care a produs în sezonul trecut aproape 400.000 de m.c. (399.670,4 m3) de zăpadă artificială.
Vă reamintim că sezonul de iarnă a început în 24 decembrie și s-a încheiat în a doua zi de Paști, respectiv 25 aprilie, înregistrându-se 2.022.377 de treceri prin turnichete.
sursa: brasovcity.ro