Berea din coajă de vinete este o invenție realizată de o femeie, lector la Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi. Produsul a fost expus în cadrul unui salon de inventică din Galaţi, Ugal Invent.
Berea din coajă de vinete AuberBeer a fost creată de Georgiana Horincar, lector universitar, care spune că ideea i-a venit în timpul orelor de practică de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, scrie Libertatea.ro.
Produsul are o serie de avantaje pentru sănătatea consumatorilor, a adăugat lectorul universitar.
„Acest produs beneficiază de proprietăţile antioxidante ale extractului din coaja vinetelor, prin creşterea nivelului de compuşi bioactivi în compoziţia berii. Mai mult, prin încorporarea extractului de vinete, bogat în pigmenţi antocianici, berea a dobândit o culoare roşiatică, cu o intensitate ce a variat în funcţie de conţinutul de extract adăugat, fără a modifica celelalte caracteristici senzoriale, gust, miros, limpiditate, spumare. Prin urmare, AuberBeer este un produs inovativ, cu valoare adăugată, o sursă importantă de antioxidanţi, vitamine din grupul B şi substanţe minerale care, consumat cu moderaţie, contribuie la o dietă sănătoasă şi echilibrată”, a explicat Georgiana Horincar.
Un alt beneficiu important rezultat în urma adaosului de extract de vinete în bere îl constituie aportul ridicat de antioxidanţi, cu impact pozitiv asupra calităţii vieţii, care nu se regăseşte în compoziţia naturală a berii.
citește mai multe pe Libertatea.ro