Ministerul Educației: Peste 3.300 de elevi confirmați pozitiv și aproape 2750 de clase unde orele se desfășoară online, la nivel național, la 10 zilei de la deschiderea anului școlar

Ministerul Educației a publicat, miercuri, situația epidemiologică la școli, la nivel național, la 10 zile de la deschiderea anului școlar. Peste 3.300 de elevi sunt confirmați pozitiv, iar aproape pentru aproape 2750 de clase a fost luată decizia de suspendare a orelor în format față în față și trecerea la format online.

În a 10-a zi de la începerea cursurilor cu prezență fizică (față în față), conform raportărilor inspectoratelor școlare centralizate la nivel național de către Ministerul Educației, situația epidemiologică este una îngrijorătoare.

3.362 de elevi și preșcolari, respectiv peste 1/1.000 în rândul elevilor, au fost confirmați pozitiv la nivel național.

Totodată, 1.192 de persoane, angajați din învățământ, au fost confirmate Covid-19 (peste 4/1.000 în rândul personalului din învățământ)

Miercuri, 22 septembrie, 2.749 de clase/grupe (69.301 copii/elevi – 2,36%) au suspendată activitatea față în față ca urmare a cazurilor confirmate.

„Având în vedere că perioada de incubație este de maximum 14 zile, precizăm că cea mai mare parte a acestor infectări confirmate a fost determinată de activitățile din ultimele zile ale vacanței de vară, anterior începerii școlii cu prezență fizică, dar și de orice alte activități în care regulile de protecție sanitară nu se respectă la fel de riguros precum în școli”, a anunțat Ministerul Educației, precizând că următoarea raportare va fi comunicată miercuri, 29 septembrie 2021.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI

error: Conținut protejat!