Cum a scăpat de sancțiuni un șofer care a depășit mașina de Poliție pe linia continuă

Un șofer care a fost amendat cu 580 de lei și a predat polițiștilor permisul pentru trei luni a scăpat de toate sancțiunile după ce a contestat în instanță procesul verbal. Instanța i-a dat dreptate pentru că agenții nu au menționat în documente detaliile faptei.

Incidentul s-a produs pe un drum județean din județul Iași, când un șofer a depășit mașina de Poliție chiar pe linia continuă.

Bărbatul s-a adresat Judecătoriei, susţinând că, în punctul în care depăşise maşina poliţiei, marcajul longitudinal era discontinuu și a avut câștig de cauză.

„Instanţa apreciază că, prin neindicarea precisă a locului comiterii presupusei contravenţii, petentului îi este încălcat dreptul la apărare, acesta aflându-se în imposibilitatea de a face proba contrară celor menţionate în cuprinsul procesului verbal. Pentru acest motiv, instanţa apreciază că vătămarea adusă petentului nu poate fi înlăturată decât prin desfiinţarea procesului verbal contestat“, au decis magistraţii Judecătoriei, care l-au exonerat pe şofer de la plata amenzii şi de suspendarea permisului.

Apelul înaintat de IPJ a fost respins ieri de Tribunal, potrivit Ziarului de Iași.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI