Profesorii nevaccinați ar putea fi testați periodic

Cadrele didactice nevaccinate ar putea fi testate periodic, asemenea celor sanitare. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. Aproape 40% din personalul didactic nu este vaccinat.

Întrebat la Digi 24 dacă profesorii care nu sunt vaccinați ar putea fi testați înainte de a intra la ore, ministrul a spus că este posibil.

„Dacă cei care au competență în domeniul sanitar vor prezenta avantaje nete, este posibil să se introducă și măsuri care privesc testarea personalului din școli”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

El a mai spus că rămâne de văzut cu ce frecvență se va face această testare.

„Vom vedea. Nu am nici eu, nici Ministerul Educației competențe medicale. V-am spus, aceste discuții se poartă împreună cu Ministerul Sănătății, care este îndreptățit să propună astfel de măsuri. Am inițiat aceste discuții împreună cu Ministerul Sănătății, nu există încă o decizie”, a precizat ministrul Sorin Cîmpeanu.

Acesta nu a precizat dacă testarea se va face pe banii profesorilor, așa cum s-ar putea întâmpla în cazul medicilor.

Cîmpeanu a declarat recent că își dorește ca la 13 septembrie școala să înceapă în format fizic, dar că masca va rămâne obligatorie în incinta unităților de învățământ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI