Noi detalii cu privire la reabilitarea liniei de cale ferată Brașov -Simeria. Două tuneluri gemene, Ormeniş şi Homorod, realizate printr-o tehnologie de ultimă oră

Consiliul Județean Brașov a prezentat noi detalii cu privire la reabilitarea liniei de cale ferată Braşov – Simeria, unul dintre cele mai mari și mai importante proiecte de infrastructură feroviară aflate în implementare în România. Acest proiect prevede construirea a două linii noi între Apaţa şi Caţa, care includ două tuneluri gemene, Ormeniş şi Homorod, cu o lungime totală de 24 de km.

Conducerea Consiliului Județean Brașov a prezentat noi detalii cu privire la unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură derulate la nivel național, respectiv reabilitarea liniei de cale ferată Brașov – Simeria, derulat de Compania Națională CFR SA, cât și cu firmele constructoare.

„Acest proiect prevede construirea a două linii noi între Apaţa şi Caţa, care includ două tuneluri gemene, Ormeniş şi Homorod, cu o lungime totală de 24 de km. Tunelurile vor fi realizate printr-o tehnologie de ultimă oră (TBM – mașina pentru forat tuneluri), care a fost prezentată luni, 26 iulie, la Aula Universității Transilvania, de către Asocierea Railworks care și-a adjudecat lucrarea, împreună cu producătorul german al mașinilor de forat”, a precizat Consiliul Județean Brașov.

Proiectul, finanțat prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei și cofinanțat de la bugetul de stat, are ca obiectiv general, potrivit Consiliului Județean Brașov, reabilitarea liniei de cale ferată Brașov – Sighișoara, componentă a coridorului Rin – Dunăre, în vederea creșterii vitezei de circulație a trenurilor de călători la 160 km/h și a trenurilor de marfă la 120 km/h.

„Contractul de execuție are o valoare de aproape 3 miliarde de lei, iar durata de implementare a proiectului este de 48 de luni”, a mai precizat Consiliul Județean Brașov.

Foto – sursă – Arhivă Facebook – CFR Infrastructură

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI