Avertizare Infotrafic din cauza caniculei: „Evitați călătoriile în jurul prânzului!”

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunțat că, în perioada 28-31 iulie, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, disconfortul termic va fi accentuat, iar temperaturile maxime se vor încadra între 34 și 40 de grade Celsius. Conducătorii auto, în special persoanele în vârstă, sunt sfătuiți să să evite pe cât posibil călătoriile în jurul prânzului.

Vremea caniculară își face simțită prezența inclusiv în județul Brașov. Administrația Națională de Meteorologie a emis, miercuri, un cod galben de caniculă și disconfort termic, avertizare valabilă și la nivelul județului Brașov.

Citește și: Cod galben de caniculă și disconfort termic, dar și de ploi torențiale în județul Brașov. Anunțul ANM

Centrul Infotrafic a emis, miercuri, o atenționare din cauza caniculei, dar a prezentat și un set de recomandări pentru conducătorii auto.

Sfaturi pentru conducătorii auto

– să folosească sistemele de climatizare;

– să se asigure că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald;

– să evite pe cât posibil călătoriile în jurul prânzului, în special persoanele în vârstă;

– să nu conducă dacă sunt obosiți. Oboseala este considerată de către specialiști una dintre cauzele  generatoare ale multor tragedii ce se întâmplă, de regulă, pe drumurile publice, mai ales la sfârșit de săptămână;     

–  să nu conducă după ce a consumat băuturi alcoolice, acest lucru constituie un factor de risc pentru traficul rutier, favorizând producerea accidentelor;

–  să nu vorbească la telefon în timpul mersului, fără a folosi dispozitivele speciale “mâini libere”.

Temperatura ridicată din hibitaclul maşinii va accentua starea de oboseală ce se manifestă la început prin întârzierea reacţiilor, dificultate în concentrare, căscatul repetat, clipirea foarte deasă şi se termină cu adormirea la volan.

De asemenea, trebuie tratate cu toată atenţia reflexiile date de razele solare foarte puternice, din parbriz ori pe asfalt, reflexii ce pot crea dificultăţi neaşteptate celui de la volan, oferindu-i surprize neplăcute.         

Recomandăm persoanelor cu probleme cardiace sau de altă natură medicală, menite a împiedica conducerea autovehiculelor în condiţii de siguranţă, să evite pe cât posibil deplasare cu autovehiculul în perioadele de timp caniculare, iar dacă este imperios necesară deplasarea să aibă un însoţitor în autovehicul.

Solicităm conducătorilor de autovehicule să circule cu atenţie, calm şi să dea dovadă de respect în trafic, deoarece un comportament agresiv va spori major riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmări nedorite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI