compass bilboard.jpg

ninsori-munte_11954.jpg

Vremea va fi rece, potrivit ANM, până pe data de 6 decembrie, interval în care mercurul în termometre va ajunge până la -5 grade Celsius, în special dimineața și noaptea. Un nou episod de lapoviță și ninsori este așteptat după 10 decembrie, în special în zona de munte.

Până în jurul datei de 6 decembrie, potrivit ANM, „vremea va fi rece, mai ales dimineața și noaptea, cu temperaturi minime de -5...0 grade, mediat regional, în timp ce maximele se vor încadra între 2 și 6 grade”.

Apoi, spun meteorologii, „în perioada 7-10 decembrie, va avea loc încălzirea treptată a vremii, iar valorile diurne vor ajunge la  8...11 grade, iar cele și nocturne de 2...5 grade”.

Publicitate - continuă să navighezi
Continuă să citești

„Ulterior, temperatura va avea variații de la o zi la alta, iar estimările prognostice indică situarea acestora peste cele climatologic specifice în a doua decadă a lunii decembrie. La începutul intervalului, local vor fi ploi, lapoviță și trecător ninsori slabe cantitativ, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va crește din nou după data de 10 decembrie”, a mai anunțat ANM.

La munte, până pe 6 decembrie, vremea va fi rece, potrivit ANM, „cu valori medii de - 6...- 2 grade ziua și -12...-8 grade noaptea”.

„Între 6 și 10 decembrie, valorile termice, în special cele diurne, vor fi în creștere, astfel că maximele se vor încadra între 2 și 6 grade, iar minimele între -5 și -1 grad, în medie. Va ninge la începutul intervalului, iar probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi din nou în creștere începând cu 10 decembrie”, a mai anunțat ANM.