Emma Răducanu, jucătoarea cu origini românești, s-a calificat în sferturile de finală la US Open 2021

Emma Răducanu s-a calificat luni seară în sferturile de finală de la US Open 2021, obținând o victorie categorică, în doar 65 de minute, în fața americancei Shelby Robers, scorul fiind 6-2, 6-1, potrivit digi24.ro.

Pentru Emma Răducanu, britanica de 18 ani cu origini românești este o performanță cu atât mai remarcabilă cu când este doar a treia jucătoare din istoria competiției open care vine din calificări și ajunge atât de departe în turneul de Grand Slam de la New York.

Aflată la prima apariție pe arena Arthur Ashe, Emma Răducanu ajunge pentru prima oară într-un sfert de finală al unui turneu de Grand Slam.

„Sunt atât de fericită, mă concentrez pe jocul meu, am depășit emoțiile din start, mă bucur că am ajuns aici. Vreau să văd acum cât de departe pot să ajung. Voi juca cu Belinda Bencic, e o jucătoare grozavă, dar nu vreau să mă mai gândesc la tenis acum, sunt prea fericită, de mâine voi vedea. Fanii au fost incredibili, m-am simțit ca acasă, le sunt recunoscătoare”, a declarat Emma Răducanu după meci, potrivit digisport.ro.

RECOMANDĂRI