De ce s-a retras David Popovici din finala de 400 de metri liber. Explicația antrenorului

Înotătorul David Popovici s-a retras din finala de la 400 de metri liber, de la Campionatele Europene de Natație de la Roma.

Antrenorul lui Popovici, Adrian Rădulescu, a declarat că decizia a fost luată la scurt timp după calificarea în finala probei de 400 de metri liber împreună cu staff-ul tehnic.

”Obiectivul a fost să ne verificăm la un Campionat European de seniori în proba de 400 de metri liber, o probă importantă în primul rând pentru pregătirea celorlalte două, unde rezultatele au fost cu adevărat strălucitoare, dar care au venit şi cu oboseală. Pentru noi e la fel de importantă şi competiţia din Peru, unde ne dorim rezultate bune”, a declarat antrenorul Adrian Rădulescu, citat de ziare.com

Acesta a dezmințit zvonul privind o accidentare a celui mai valoros înotător român.

”David nu s-a accidentat, este bine din punct de vedere fizic, probabil ar fi înotat OK în finala de diseară, dar s-au adunat foarte multe şi vrem să mai facem lucruri bune în continuare. A fost multă emoţie la acest European. Am decis că este mai bine să-l protejăm, mai ales că stăm la Bucureşti numai două zile. Pe 21 august plecăm la Lima, pentru participarea la Campionatul Mondial de juniori, unde avem din nou obiective frumoase” a spus Rădulescu.

Reamintim că la Campionatele Europene de Natație de la Roma, Popovici a devenit campion la 100 și 200 de metri liber, stabilind și un nou record mondial.

RECOMANDĂRI