Cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii în zona de munte din Brașov. Restul județului este sub cod galben de caniculă și disconfort termic

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, un cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii, avertizare în mai multe județe, inclusiv în zona de munte din județul Brașov.  Local vor fi averse torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși 30…50 l/mp. La nivelul județului Brașov este în vigoare un cod galben de caniculă și disconfort termic.

ANM a anunțat, sâmbătă, că „în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, precum și în jumătatea nordică a Munteniei și în nord-estul Olteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată”.

Astfel, potrivit ANM, vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină.

„Local vor fi averse torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși 30…50 l/mp”, a precizat ANM.

Tot sâmbătă, 31 iulie, în județul Brașov, este în vigoare un cod galben de caniculă și disconfort termic. Valul de căldură, potrivit ANM, va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

„În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 38 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade”, a anunțat ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI