Cod galben de inundații în județul Brașov. Atenționare INHGA

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis un cod galben de inundații, valabil inclusiv în județul Brașov. Avertizarea, valabilă sâmbătă, până la ora 24.00, interval în care se vor înregistra, potrivit INHGA, scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, dar și viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale.

Vremea se menține capricioasă la nivelul județului Brașov unde este în vigoare un cod galben de caniculă și disconfort termic, dar și un cod portocaliu de ploi torențiale în zona de munte.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis un cod galben de inundații, atenționare valabilă în mai multe județe, inclusiv în județul Brașov.

Astfel, potrivit INHGA, atenționarea hidrologică vizează în principal „fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, care se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din județele: Braşov, Covasna, Prahova, Buzău și Vrancea”.

Avertizarea de cod galben de inundații este valabilă sâmbătă, până la ora 24.00. În acest interval sunt posibile creșteri de debite și niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice menționate, cu posibile depășiri ale COTELOR DE ATENŢIE.

Foto cu caracter ilustrativ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI