Cod galben de caniculă și disconfort termic. Atenționare de ploi torențiale în zona de munte din județul Brașov

Administrația Națională de Meteorologie a emis noi atenționări meteo valabile inclusiv în județul Brașov, unde a intrat în vigoare un nou cod galben de caniculă și disconfort termic, dar și o avertizare de ploi torențiale pentru zona de munte. 

Noua atenționare de cod galben de caniculă și disconfort termic este valabilă până duminică, 1 august. „În intervalul menționat, valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”, a precizat ANM.

În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă, a precizat ANM.

„Temperaturile maxime la scara întregii țări se vor situa, în general, între 32 și 38 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade”, potrivit ANM.

Cod galben de ploi torențiale în zona de munte din județul Brașov. Atenționarea este valabilă în perioada 30 iulie, ora 13.00 – 30 iulie, ora 21.00.

„În intervalul menționat, în zona Carpaților Meridionali și de Curbură vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, local averse ce vor avea și caracter torențial și, izolat, grindină”, a anunțat ANM.

Cantitățile de apă, potrivit ANM, vor depăși 25…40 l/mp. Astfel de fenomene vor fi pe arii restrânse și în sudul și estul teritoriului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI