Cod portocaliu de ploi torențiale în județul Brașov. Atenționare ANM

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, o atenționare de cod portocaliu de ploi torențiale, avertizare valabilă în mai multe județe, inclusiv în județul Brașov. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35…50 l/mp și izolat peste 60…80 l/mp.

Avertizarea ANM de cod portocaliu de ploi torențiale este valabilă luni, 19 iulie, de la ora 14.00, până marți, ora 10.00, când va intra un cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

Cod portocaliu: Potrivit ANM, în zonele de munte, în Transilvania, Maramureș, jumătatea de nord a Moldovei, iar spre seară și în cursul nopții de luni spre marți (19/20 iulie) și în Banat, cea mai mare parte a Olteniei și în nord-vestul Munteniei, vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină.

„În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35…50 l/mp și izolat peste 60…80 l/mp”, a anunțat ANM.

De marți, 20 iulie, va intra în vigoare o atenționare de cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, avertizare valabilă și în județul Brașov, până miercuri, 21 iulie, ora 12.00.

„Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în nord, nord-est, centru și în sud-est, precum și în zonele de munte. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 50…70 l/mp”, a precizat ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI