Cum arată cea mai nouă atracție turistică din Brașov – Artă și tehnologie în catacombe-VIDEO

În catacombele Brașovului s-a deschis o expoziție de artă și tehnologie cu o serie de instalații de sunet și lumini: coruri de falși lilieci, poezii proiectate pe pereți, televizoare atârnate de lanțuri sau un cilindru ”psihedelic” ce scoate sunete ciudate. Biletul de intrare costă 20 de lei, iar expoziția este deschisă în catacombele de După Ziduri, foarte aproape de zona Livada Poștei din Brașov.

Catacombele Brașovului au fost săpate în timpul celui de-al doilea război mondial ca depozit de muniție și adăpost antiaerian, dar după război nu și-au mai găsit rostul și au devenit depozit de gunoaie unde intrau uneori câțiva turiști excentrici. După o acțiune amplă de curățenie au fost deschise publicului în septembrie anul trecut, însă nu era nimic amenajat, cu excepția faptului că galeriile erau iluminate și era foarte curat,

În această primăvară în catacombe a fost amenajată o expoziție de artă ”new media”, practic o expoziție ce combină arta și tehnologia și unde unele exponate sunt interactive. În iunie această expoziție a fost deschisă vizitatorilor sub numele BUM, Brașov Underground Museum, iar biletul de intrare este 20 de lei, în timp ce copiii de până la 7 lei pot intra gratuit. Programul de vizitare este 12 – 20, luni este închis. Expoziția va fi deschisă până la final de septembrie.

Citește articolul integral pe hotnews.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI