Cod portocaliu de ploi torențiale și vijelii în județul Brașov

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri, un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată. Atenționarea este valabilă în intervalul vineri, 25 iunie, ora 14.00 – sâmbătă, 26 iunie, ora 06.00, timp în care se vor înregistra vijelii și intensificări ale vântului cu rafale de peste 80… 100 km/h.

Prefectura Brașov a publicat, pe pagina de Facebook, avertizarea Administrației Naționale de Meteorologie de cod portocaliu de ploi torențiale, avertizare valabilă în mai multe județe, inclusiv în județul Brașov.

„În intervalul menționat, în Maramureș, Transilvania, Oltenia, Banat, Crișana, vestul și nordul Munteniei și al Moldovei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică deosebit de accentuată. Vor fi vijelii puternice, intensificări ale vântului cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină de medii și mari dimensiuni. Aversele vor fi torențiale, iar cantitățile de apă vor depăși local 35…50 l/mp și izolat, îndeosebi în vest, centru și la munte, 70 l/mp”, a anunțat ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI