Atenție la reducerile de iarnă. Recomandările ANPC

După perioada sărbătorilor de iarnă, ca de obicei, urmează sezonul de reduceri. Autoritatea Națională pentru Protecție a Consumatorilor vă recomandă să tratați cu maximă atenție toate ofertele promoționale.

După ce prețurile au luat-o razna în perioada sărbătorilor de iarnă, comercianții apelează, acum, la reduceri pentru creșterea vânzărilor. Oficial, sezonul reducerilor începe la 15 ianuarie, însă mulți comercianți deja anunță promoții la anumite produse sau servicii.

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) vă recomandă să tratați cu maximă atenție toate ofertele promoționale și să verificați mai multe aspecte.

Recomandările ANPC:

1. Orice anunț de reducere de preț exprimată în valoare absoluta sau în procent trebuie efectuat vizibil, lizibil și fără echivoc pentru fiecare produs sau grupă de produse identice: fie prin menționarea noului preț lângă prețul anterior, barat, fie prin mențiunile „preț nou”, „preț vechi” lângă sumele corespunzătoare, fie prin menționarea procentului de reducere a prețului nou care apare lângă prețul anterior, barat, indiferent de tipul de vânzare cu preț redus (soldare, lichidare, promoționale);

2. Consumatorii trebuie sa știe ca orice vânzare cu preț redus, indiferent de tip (de soldare, de lichidare, promoționala etc.), trebuie sa fie însoțita sau precedata de publicitate și anunțata sub denumirea ei („soldare/soldări/solduri”, “lichidare”, “promoții” etc), însoțita de data de debut și de durata acesteia;

3. În cazul în care oferta este deja în derulare, trebuie să fiți informați cu privire la valabilitatea reducerii sau ca oferta este valabila numai “în limita stocului disponibil”;

4. La achiziționarea pachetelor promoționale de tipul „3 la preț de 2”, trebuie sa verifice prețul individual al produselor, care trebuie să existe în mod obligatoriu la vânzare, pentru a-l putea compara cu prețul pachetului promoțional.

„Totodată, sfătuim consumatorii în momentul cumpărării, sa verifice dacă oferta mai este valabila și dacă reducerea de prețuri anunțata este identică cu cea reala (la cititoarele de cod de bare din cadrul marilor magazine sau direct la casa, daca prețul afișat este cel facturat). Pentru a evita orice situație neplăcută, rugăm în mod special toți consumatorii să solicite informații suplimentare atunci când au nelămuriri privind orice campanie publicitară făcută prin orice mijloace (în cadrul magazinului, prin afișe sau pliante, prin anunțuri pe site etc)”, a mai precizat ANPC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI

error: Conținut protejat!