30 de kilograme de alimente expirate găsite în restaurantul unui hotel de 4 stele din Predeal

Un control făcut de inspectorii Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorului Brașov a scos la iveală o situație revoltătoare. Nu mai puțin de 30 de kilograme de alimente expirate au fost descoperite în bucătăria restaurantului unui hotel de 4 stele din Predeal.

Frigiderele în care era ținută mâncarea erau ruginite, mizeria se regăsea în orice colț al bucătăriei, angajații nu opreau probe alimentare din preparatele gătite, iar vesela și ouăle nu erau dezinfectate. Inspectorii de la Protecția Consumatorului au suspendat activitatea restaurantului până la remedierea problemelor și au aplicat o amendă de 30.000 de lei, potrivit brasov.net

Hotelul a ajuns în vizorul comisarilor ANPC în luna decembrie atunci când au fost făcute controale în cadrul comandamentului de iarnă. În camerele în care erau cazați turiștii a fost găsită mizerie, saltele pătate și chiar lenjerie murdară. Tot atunci, mai mulți turiști care au petrecut câteva nopți în unitatea de cazare s-ar fi simțit rău după ce ar fi luat masa la restaurantul hotelului.

Oaspeții au reclamat situația la poliție, iar oamenii legii i-au anunțat pe inspectorii OPC. Atunci, administratorii au fost amendați cu 10.000 de lei, iar autoritățile i-au obligat să remedieze toate problemele constatate.

RECOMANDĂRI