Adeverința medicală pentru sport și avizul epidemiologic nu mai sunt necesare la începutul anului școlar

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie a transmis un comunicat de presă prin care reamintește părinților și cadrelor didactice că atât adeverința medicală pentru educație fizică, precum și avizul epidemiologic nu mai trebuie prezentate la începutul anului școlar. Excepție fac doar copiii înscriși pentru prima dată într-o unitate școlară.

Comunicatul Federației Națională a Patronatelor Medicilor de Familie:

În atenția cadrelor didactice, conducerii unității de învățământ şi părinţilor
Avizul epidemiologic este un document medical, eliberat în urma unui consult medical, necesar doar ante-preşcolarilor şi preșcolarilor, doar la creșă și grădiniță, doar pentru absențe mai mari de trei zile pe parcursul anului şcolar.
Avizul epidemiologic nu este necesar după vacanțe elevilor sau preșcolarilor din şcoli și grădinițe! Doar creşele pot solicita aviz epidemiologic după vacanță pentru antepreşcolari.
Referință legislativă: ordinul MS nr. 438/2021, Anexa 16, ultima frază – „La revenirea din vacanță NU se va solicita preşcolarilor şi şcolarilor aviz epidemiologic.”
Elevii claselor primare, gimnaziale și de liceu nu au nevoie de aviz epidemiologic în nici o situație. Absențele școlare din motive medicale se motivează doar cu adeverința medicală, fără aviz epidemiologic.
La începerea anului şcolar nu sunt necesare nici analize medicale, decât în cazul creşelor.
Vă mulțumim pentru înțelegere.

RECOMANDĂRI