Când poate un cuplu să apeleze la fertilizarea in vitro. Explicațiile unui specialist – VIDEO

Fertilizarea in vitro poate începe la 6 luni după constatarea problemelor de infertilitate, spune Aynur Erșahin, specialist FIV din Istanbul, în emisiunea Sănătate fără frontiere.

Un cuplu care vrea să recurgă la fertilizarea in vitro trebuie să respecte anumite etape ale tratamentului, potrivit medicului specialist Aynur Erșahin, din cadrul Medical Park Goztepe Hospital, Istanbul.

În primul rând, subliniază specialistul turc, trebuie efectuat un test de fertilitate pentru a vedea care dintre parteneri are o problemă în ceea ce privește posibilitatea conceperii unui copil.

Același medic specialist turc recomandă ca procedeul FIV, să fie efectuat după vârsta de 37 de ani, în cazul partenerilor, examinarea și tratamentul putând începe în decurs de 6 luni de la depistarea problemelor de infertilitate.

Ce înseamnă fertilizarea in vitro?

Fertilizarea in vitro (FIV) este o tehnică de reproducere asistată prin care se unește un ovul cu un spermatozoid în laborator, iar embrionii obținuti ulterior sunt transferați în uter prin intermediul colului uterin.

Procedura de fertilizare in vitro are șanse de reușită de aproximativ 30%, un cuplu având nevoie, în medie, de 3 incercări pentru a obține sarcina mult dorită.

Este considerată a fi cea mai eficientă metodă din această gamă. A nu se confunda cu inseminarea artificială, o metodă de concepție mai naturală, prin care sperma este introdusa în uter.

Când se recomandă procedura de fertilizare in vitro?

Procedura de fertilizare in vitro se recomandă în caz de endometrioză, ovare polichistice, sterilitate de cauză tubară sau imunologică. De asemenea, se recomandă în cazul în care spermograma prezintă tulburări sau transportul spermatozoizilor se face necorespunzător.

Cuplurile cărora toate analizele le-au ieșit bine, însă nu pot avea copii, li se recomandă FIV. Această tehnică de reproducere asistată nu se poate aplica în cazul cuplurilor cu parteneri diagnosticațti cu HIV sau virus hepatic activ.

Femeile care au probleme de natură cardiovasculară, ale aparatului respirator sau urogenital nu pot recurge la această metodă de fertilizare, deoarece există posibilitatea unei anestezii generale care nu va putea fi suportată de pacientă.

Pentru noutăți din viața medicală din Turcia, dar și pentru a obține oferte pentru tratamente și intervenții în spitalele și clinicile de aici, accesați site-ul www.tratamente-turcia.ro, sau contactați consultanții de aici pe numărul de whatsapp: 0746.99.22.22.

RECOMANDĂRI