”Vom ajunge pe platoul valului patru săptămâna aceasta”. Graficul cercetătorilor Universității din Cluj Napoca

Cercetătorii din cadrul Facultății de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor de la  Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj Napoca au publicat un grafic al evoluției cazurilor covid din țara noastră în această săptămână.

”Modelul nostru de previziune estimează că în cursul acestei săptămâni vom ajunge pe platoul valului patru, asistând la o stagnare sau chiar la o ușoară scădere a numărului cazurilor zilnice față de săptămâna trecută” a fost mesajul postat ieri pe Facebook de reprezentanții facultății.

Și medicul Octavian Jurma vine cu vești bune în contextul creșterii uriașe a vaccinărilor anti-covid din ultimele zile.

”Daca vaccinarea continua in acest ritm, in 2 saptamani viteza de scadere a populatiei neimunizate recent se va dubla. Acest fenomen va accentua viteza de iesire din valul 4-Delta si va scurta perioada de platou care pare sa instaleze in aceste zile.

Citește și Cercetătorul Octavian Jurma, care a anunțat valul al patrulea încă din iulie: ”Am putea avea sărbători de iarnă mai liniștite”

In acest context va recomand sa faceti doza booster 2 (a 3-a doza sau al 2-lea rapel), pentru ca datele din Israel arata ca rata de infectare scade dramatic in randul celor cu a 3-a doza in raport cu cei vaccinati cu schema completa in urma cu 6 luni” a fost mesajul transmis de Jurma pe Facebook.
Graficul cercetătorilor din Cluj Napoca

RECOMANDĂRI