Informare meteo: Ploi, viscol și ninsoare, de duminică seară până marți

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o informare meteo de ploi puternice, vânt și ninsori la munte, valabilă de duminică până marți. În Maramureș și Transilvania se anunță precipitații mixte.

Potrivit unei informări meteo de duminică, începând de la ora 20.00 până marți seara va ploua temporar în cea mai mare parte a țării.

Ploile vor fi mai frecvente în vest, nord-vest și centru unde local, îndeosebi în zonele de deal, se vor cumula cantități de apă ce vor depăși 20…30 l/mp.

Din noaptea de luni spre marți (23/24 decembrie) în Maramureș și Transilvania și trecător în nordul Moldovei și Dealurile Crișanei se vor semnala și precipitații mixte.

Vântul va avea intensificări locale și temporare în majoritatea regiunilor, cu viteze mai mari (în general de 55…60 km/h) în regiunile sud-vestice și pe spații mai restrânse în centrul teritoriului, iar în noaptea de duminică spre luni cu precădere pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre.

În zonele montane, treptat, începând din seara de luni, 23 decembrie, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, mai consistent în Munții Banatului și vestul Carpaților Meridionali. În special pe creste, vor fi rafale ale vântului de peste 80…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, iar temporar vizibilitatea va fi redusă.

Prognoza pentru București

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o prognoză specială pentru Capitală, anunțând temperaturi mai mari decât cele normale, de duminică până marți. Marți dimineața se anunță o minimă termică de 3 – 4 grade.

Potrivit ANM, valorile de temperatură se vor menține mai ridicate decât cele normale pentru ultima decadă a lunii decembrie, cu precădere la începutul intervalului.

Astfel, minima nopții de duminică spre luni va fi de 9…10 grade, iar maxima de luni va urca la 13…14 grade.

Marți dimineața se va înregistra o minimă termică de 3…4 grade, iar în orele amiezii temperatura maximă va fi de 10…11 grade.

În noaptea de duminică spre luni și la începutul zilei de luni cerul va fi noros, temporar va ploua și se vor cumula 4…8 l/mp.

Ulterior, probabilitatea de ploaie va fi redusă și vor fi și intervale cu cer variabil.

Vântul va sufla slab și moderat, temporar cu ușoare intensificări cu viteze de 30…40 km/h.

sursa foto: miscareaderezistenta.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI