Simona Halep a fost exclusă din lotul național de tenis. Ce privilegii a pierdut

După ce Simona Halep a fost depistată pozitiv cu roxadustat la US Open 2022, Federația Română de Tenis a decis ca sportiva să fie exclusă din lotul național de tenis pentru anul 2023.

Astfel, tenismena aflată momentan pe locul 10 WTA, nu va mai putea beneficia gratuit de facilitățile oferite de Centrul Național de Tenis, și de Complexul Olimpic de la Izvorani în anul 2023.

În lotul național pe care îl întocmim la federație se regăsesc jucătoarele clasate între locurile 1 WTA și 200 WTA. Ele intră automat și asta înseamnă că pot folosi gratuit facilitățile de la Centrul Național de Tenis și de la Izvorani. Lotul de senioare se întocmește pe baza clasamentului WTA. Dintre jucătoarele din lotul național, sunt selectate pentru Fed Cup cele mai în formă. Iar dacă este nevoie, se pot lua jucătoare și din lotul de tineret. Noi nu scoatem pe nimeni din lot decât dacă se accidentează sau face ceva disciplinar”, a declarat pentru ProSport antrenorul federal, Gabriel Moraru.

Astfel, în 2023, din lotul național de tenis vor face parte Irina Begu, Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Gabriela Ruse, Jaqueline Cristian, Gabriela Talabă-Lee, Alexandra Cadanțu, Irina Bara, Miriam Bulgaru, Cristian Dinu, Ilona Ghioroaie și Andreea Roșca.

RECOMANDĂRI