În data de 18 iulie 2022, pe site-ul companiei Blue Air, apărea următorul punct de vedere:
„Transportatorul aerian cu capital privat românesc Blue Air devoalează cu argumente tentativa de abuz în serviciu a ANPC și-i asigură pe „controlori” că nu e dispusă nici să dea ceasuri, nici procente din suma de amendă -ca să „scape de amendă”- nici să accepte „procese verbale” făcute pe genunchi, fără responsabilitate și bază factuală și fără respectarea cifrelor și datelor oficiale. Blue Air asigură pe toți angajații și călătorii că în ciuda incompetenței crase a ANPC – va continua să se dezvolte și să aducă la destinație în condiții de siguranță pe toți pasagerii săi.”
În cadrul aceluiași text, Blue Air mai afirma:
„Ca urmare a faptului că reprezentanții Blue Air nu au înțeles să acheseze, în absolut niciun mod, la propuneri mai mult sau mai puțin voalate, venite din partea Președintelui ANPC dl. Horia Constantinescu care ne comunica faptul că, cităm „ …. pot fi evitate costurile amenzii, dar trebuie să gasim soluții pentru un minim de 10-20% din sumă care să acopere stresul comisarilor din ANPC care sunt terorizați de plângeri față de Blue Air” sau cele venite din partea Directorului General ANPC, dl. Paul Silviu Anghel, care ne indica în discuțiile oficiale avute ce fel de ceasuri scumpe îi plac, aceștia au coordonat și condus aceste abuzuri împotriva Blue Air, ignorând absolut toate motivele de fapt care au condus la scăderea cifrei de afaceri a acestei societăți (…)”
Miercuri, 19 octombrie, procurorii DNA au efectuat percheziții la ANPC într-un dosar în care se investighează fapte de corupţie săvârşite în perioada 2018 – 2022.
„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2018 – 2022, în legătură cu efectuarea unor controale la mai mulţi agenţi economici (producători, distribuitori şi mari retaileri de produse alimentare şi nealimentare)„, se precizează într-un comunicat al DNA, citat de Agerpress.
Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) a dat publicității un comunicat în care declară:
„În legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public, privind efectuarea unor cercetări de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a corupţiei, la sediul central al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), conducerea instituţiei nu face niciun fel de comentariu referitor la această situaţie. Totodată, ANPC reafirmă faptul că întreaga activitate a instituţiei se desfăşoară sub semnul respectării prevederilor legale, integrităţii şi toleranţei zero faţă de corupţie.”
Concluziile anchetei DNA vor fi date publicității odată ce ancheta se va finaliza.