Medicii din Timișoara afirmă că în România a început valul 6 al pandemiei de Covid

Spitalul „Dr. Victor Babeș” din Timișoara începe încet să se umple de cazuri confirmate ale infecțiilor cu subtulpinile Omicron, BA4 şi BA5.

Vorbim de un început de val 6. Din fericire, în România, cel puţin deocamdată, acest nou val care se bazează pe două subtulpini Omicron, BA4 şi BA5, este mult mai redus decât în restul Europei. Cele două subtulpini sunt însă mult mai contagioase, şi asta se vede şi în rapiditatea cu care se exinde infecţia. Sunt ţări care se confruntă acum cu zeci de mii de cazuri pe zi. Deocamdată, nu avem pacienţi internaţi în Terapie Intensivă, dar trebuie să fim pregătiţi pentru ce e mai rău. Cuvântul de ordine ar trebui să fie, în această perioadă, prudenţa.

Asta nu înseamnă că trebuie să stăm în casă, să nu mergem în vacanţe, ci recomandarea noastră este să purtăm, în locurile aglomerate, masca de protecţie. În mijloacele de transport, în magazine şi, evident, în continuare să ne spălăm pe mâini, să ne dezinfectăm după ce am intrat în contact cu suprafeţe ce pot transmite virusuri. Dacă avem un simptom dintre cele specifice acestei boli, să ne izolăm, să cerem ajutorul medicilor şi chiar să mergem la evaluările COVID-19 care se fac în unităţile sanitare”, spune prof. dr. Cristian Oancea – managerul Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Dr. Victor Babeş” Timişoara, citat de Mediafax.

Spitalele din Timișoara au început deja să se pregătească pentru un nou val de infectări prin suplimentarea numărului de paturi alocate infecţiei cu Sars-CoV 2. De asemenea, medicii timișoreni au dispus redeschiderea unui compartiment de COVID-19 la Spitalul de Copii Louis Ţurcanu.

RECOMANDĂRI