Gluma lui Marian Godină de 8 martie: ”La mulți ani tuturor femeilor și bărbaților de la coada de la pașapoarte!”

Cel mai cunoscut polițist român, Marian Godină, a postat pe Facebook, de 8 martie, o urare care a stârnit zeci de mii de reacții: ”La mulți ani tuturor femeilor și bărbaților de la coada de la pașapoarte!”

După postarea mesajului, Godină a primit numeroase critici, mai ales din partea celor care îi reproșau că România nu a făcut nimic pentru a merita jertfa lor pe front.

Ulterior, Godină a revenit cu câteva precizări:

Am suficientă experiență încât să pot anticipa reacțiile postărilor mele.
Știam, așadar, că postarea pe care am scris-o azi dimineață va aduce un val de comentarii negative și știam și modurile în care va fi interpretată.

Mi-au scris unii că mulți dintre bărbații care stau la coadă la pașapoarte o fac pentru că e necesară prezența lor acolo în cazul în care le fac pașapoarte copiilor.
Cred că e evident că nu m-am referit la acei bărbați, nu am de gând să scriu glume cu explicații adăugate.

Până la urmă, nici măcar nu e treaba mea cine pleacă și cine rămâne, nici nu prea mă interesează, fiecare alege cum crede pentru el, dar am dreptul să îmi formez o opinie despre cei care fug.

Din fericire, de-a lungul istoriei țărișoarei noastre, cei mai mulți au ales să rămână, iar datorită lor putem noi azi să punem drapelul la poza de profil pe 1 Decembrie, să comentăm liberi pe Facebook, să ne numim români, să trăim într-o țară care cuprinde Ardealul, Moldova și Țara Românească și care se numește România.
Au ales unii de-a lungul vremii să lupte, să nu fie lași. Respect lor!

Întrebările care apar cel mai des în comentarii:
„Pentru ce să lupt? Ce-a făcut țara asta pentru mine? Să lupt pentru guvernanții noștri? Merită?”
Atunci i-aș întreba eu pe cei care pun aceste întrebări:
Când zici că ești mândru că ești român, ești mândru de guvernanți? Când pui poza cu drapelul, o pui pentru guvernanți? Când zici „La mulți ani, România!” cui urezi la mulți ani? Guvernanților?

Vrei să pleci, consideri că nu merită țara asta să lupți pentru ea? Foarte bine, pleacă! Dar nu cumva pleci cu gândul că te vei întoarce după ce se vor liniști lucrurile? Adică după ce alții care n-au plecat își vor fi pierdut viețile pentru ca tu să te poți întoarce liniștit? Dacă lucrurile astea nu te vor face să-ți fie rușine de tine pentru tot restul vieții, atunci du-te liniștit.

Eu voi rămâne? Cu siguranță da! De ce? Pentru guvernanți? Pentru insul al cărui comentariu îl las mai jos? Oare pot purta vreun dram de respect pentru asemenea personaj? Sigur nu.

Eu aș rămâne pentru guvernanți? Aș rămâne pentru mine, pentru oamenii faini și mulți care există în țara asta, aș rămâne pentru că tot ce am realizat, am realizat în țara asta în care m-am născut. Îmi place țara asta așa cum e ea, e casa mea. Cu oameni extraordinari, cu oameni buni, dar și cu oameni răi și proști. Dar, în mare parte, un popor foarte fain de care mi-ar fi un dor cumplit de ar fi să plec.
Ce a făcut țara asta pentru mine?
Țara asta mi-a oferit un loc unde să mă nasc, unde să cresc și unde să am ocazia să-i ofer eu ei ceva, atât cât pot.

Ce mi-au oferit guvernanții? M-au păcălit, m-au dezamăgit, m-au furat. Nu pentru ei aș rămâne, ci pentru copiii mei pe care aș încerca să-i învăț să nu se mai lase păcăliți și furați.

Nu m-am considerat niciodată patriot și mereu mi s-a părut penibil și fals patriotismul etalat tocmai de cei care ar pleca în secunda doi când ar fi nevoie cu adevărat de ei.
Să pui o poză, să faci o urare, ori să zbieri în piețe publice înfășurată în tricolor poate oricine, mai ales dacă are suficientă ticăloșie pentru a-și construi o falsă imagine bazată pe un patriotism închipuit care prinde la imbecili.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI

Acțiuni de combatere a țânțarilor, căpușelor și tratamente fitosanitare în Brașov....

Coral Impex anunță demararea, în perioada următoare, a unor acțiuni de dezinsecție și tratamente fitosanitare în municipiul Brașov. „În conformitate cu Programul Unitar de Acțiune...

Stona.ro – Piatra Naturală și Impactul Său Asupra Valorii Proprietății

Piatra naturală a fost un simbol al durabilității și luxului de-a lungul istoriei. Folosită de civilizații antice în construcția de monumente și clădiri, aceasta...
dezinsectie

Acțiuni de dezinescție pentru combaterea țânțarilor, larvicidare și tratamente fitosanitare anunțate...

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă demararea unor acțiuni de dezinsecție pentru combaterea țânțarilor, larvicidare și tratamente fitosanitare pentru combaterea bolilor...

Acțiunile de dezinsecție pentru combatere a căpușelor din Brașov au fost...

Din cauza vremii nefavorabile Coral Impex a anunțat reprogramarea acțiunilor de dezinsecție pentru combaterea căpușelor din Brașov. În conformitate cu Programul Unitar de Acțiune și...

Coral impex începe acțiunile de dezinsecție în Brașov pentru combaterea țânțarilor...

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă demararea acțiunilor de dezinsecție în Brașov pentru combaterea țânțarilor și căpușelor de pe domeniul public...
tratamente stropire coral

Tratamente fitosanitare pentru combaterea bolilor și dăunătorilor la arbori, în Brașov....

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă că, la începutul lunii mai, pe domeniul public din Brașov vor fi efectuate tratamente fitosanitare...
algabeth

Cum s-ar putea schimba radical ”fața” unui oraș cu un element...

Spațiile urbane pot fi transformate radical prin folosirea unui element pe cât de durabil, pe atât de estetic: piatra naturală. Vezi la finalul articolului cum...
tratamente stropire coral

Coral Impex anunță acțiuni de dezinsecție, larvicidare și tratamente fitosanitare în...

Coral Impex anunță prin intermediul unui comunicat de presă efectuarea, în perioada următoare, a unor acțiuni de dezinsecție, larvicidare și tratamente fitosanitare pentru combatere...