Administrația Fondului pentru Mediu a decis suspendarea sesiunilor de înscriere pentru programele Rabla Clasic, Rabla Plus și Casa Eficientă Energetic

Administrația Fondului pentru Mediu a anunțat modificări privind sesiunile de înscriere în cadrul Programelor Rabla Clasic, Rabla Plus și Casa Eficientă Energetic. Pe motiv că se dorește eficientizarea programelor, Administrația Fondului pentru Mediu a luat decizia suspendării sesiunilor de înscriere în programe.

Administrația Fondului pentru Mediu, pentru identificarea elementelor care pot eficientiza derularea liniilor de finanțare din portofoliu, a luat decizia suspendării sesiunilor de înscriere în cadrul programelor.

Astfel, începând cu data de 3 decembrie 2021, se va suspenda sesiunea de înscriere în programele denumite generic Rabla și Rabla Plus.

Începând cu data de 15 decembrie 2021, se va suspenda sesiunea de înscriere în programul denumit generic Casa eficientă energetic.

„În perioada următoare, instituția noastră va analiza modul de derulare al acestor două programe și, după caz, va elabora proiecte de modificare a ghidurilor de finanțare aferente, astfel încât, la reluarea sesiunilor, mecanismele de accesare a finanțării să fie mai simple și să asigure o eficiență sporită în utilizarea bugetelor alocate.

De asemenea, evaluarea evoluției acestor programe va fi realizată și prin prisma disponibilităților financiare rezultate din sesiunile actuale, precum și din perspectiva construcției bugetare pentru anul 2022.

În vederea reluării sesiunilor de înscriere, toate informațiile relevante, atât în ceea ce privește modificarea ghidurilor de finanțare și consultarea factorilor interesați, cât și calendarul de desfășurare al programelor, vor fi aduse la cunoștință publicului, prin publicarea lor pe site-urile AFM și MMAP, cât și prin intermediul mass-media”, a anunțat AFM.

RECOMANDĂRI