Cât durează imunitatea după schema completă de vaccinare cu Pfizer

Fondatorul Biontech, Ugur Sahin, afirmă că protecția anti-COVID dezvoltată de vaccinarea cu serul Pfizer este foarte ridicată și după 9 luni de la inoculare, scrie Blick, care preia un interviu publicat de ediția de duminică a ziarului german Bild.

„Oamenii care au fost vaccinați se confruntă rareori cu forme grave ce necesită spitalizare. Dacă persoanele care au fost vaccinate se infectează cu Covid-19, boala este uşoară sau moderată, în majoritatea cazurilor”, a declarat Ugur Sahin în interviul acordat Blid.

Potrivit șefului Biontech, „protecția împotriva-COVID este încă foarte ridicată în luna a noua, după schema completă de vaccinare”.

Totuși, formele severe de Covid-19 ar putea apărea în continuare la vârstnici și la pacienții cu factori de risc, cum ar fi boli anterioare, obezitate și un sistem imunitar slab sau un sistem imunitar suprimat de medicamente, spune cercetătorul.

Citeşte întreaga ştire: Cât durează imunitatea după schema completă de vaccinare cu Pfizer. Explicațiile șefului BioNTech

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI