Concerte și spectacole, până la ora 21.00, de Revelion. Arafat: Așteptăm să vedem cum evoluează situația

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat un nou set de măsuri, printre care și cele legate de organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale. Acestea pot avea loc doar până la ora 21.00. Secretarul de stat, Raed Arafat, a anunțat că măsurile pentru sărbători vor fi impuse în funcție de situația epidemică.

Petrecerea de Revelion în aer liber se va încheia la ora 21.00, cu cel mult 1.000 de persoane. Cel puțin așa prevede o hotărâre a CNSU, prin care au fost stabilite o serie de măsuri cu privire la organizarea de spectacole și concerte.

Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență prevede că „se propune ca organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale să fie permisă, doar în intervalul orar 5,00-21,00, cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, dar nu mai mult de 1.000 de persoane, purtarea măștii de protecție și asigurarea unei suprafețe de minimum 4 mp/persoană”.

La aceste evenimente pot participa, potrivit hotărârii CNSU, numai persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Întrebat de ce evenimentele de Revelion nu pot avea loc după ora 21.00, secretarul de stat, Raed Arafat, a precizat că „Este prea devreme să spunem”.

„Va fi o hotărâre de Guvern care va veni în următoarea perioadă și care în mod normal trebuie să prelungească starea de alertă, iar în cadrul ei vor fi prevăzute toate aceste măsuri.

La acest moment așteptăm să vedem cum evoluează situația. E prea devreme să vă spun acum cum va fi de sărbători și cum va fi accesul. O să vedem și o să anunțăm acest lucru pe baza evoluției epidemice”, a precizat Arafat.

Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență va intra în vigoare după ce măsurile vor fi aprobate prin hotărâre de Guvern.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI