O înaltă față bisericească îndeamnă enoriașii să nu se vaccineze: ”Sunt doze expirate!”

Un clip în care Preasfințitul Ambrozie, episcopul Giurgiului, critică vaccinarea anti-covid și acuză autoritățile că ”dau foc la oameni în spitale” a devenit viral pe rețelele de socializare.

În predica susținută la finalul slujbei pentru Sfânta Paraschevă, episcopul Giurgiului îi îndeamnă pe enoriași să nu se vaccineze pentru că în centrele din țară ar fi doze expirate.

”Dvs. sunteţi tineri şi o să trăiţi şi o să vedeţi cum sfârşesc cei care şi-au bătut joc de români. E o chestiune de timp, știți? Să vă rugaţi lui Dumnezeu ca să vă dea putere să vă duceţi crucea mai departe, rămâneţi în Biserică, nu vă smintiţi de ceea ce vedeţi la TV, nu vă speriaţi nici de covid, nu vă grăbiţi să vă vaccinaţi, lăsaţi-i pe ei să se vaccineze întâi, întâi toţi parlamentarii şi toţi senatorii şi deputaţii şi la urmă, de o mai rămâne vreun vaccin din astea 120 de milioane cumpărate de Câţu, abia atunci să vă vaccinaţi, că sunt expirate şi încearcă să le vândă în străinătate” susține episcopul, potrivit spotmedia.ro.

Astfel de afirmații sunt FALSE, autoritățile infirmând zvonul privind expirarea dozelor din centrele de vaccinare. Detalii aici: Cseke Attila, ministrul interimar al sănătății, demontează mitul ”vaccinurilor expirate”

Citește și Profesoară din Botoșani, înregistrată de elevi când le spune că ”cine se vaccinează ajunge legumă!” – link AUDIO

Acesta a declarat că incendiile care au izbucnit în spitale, soldate cu numeroși morți și răniți, ar fi fost puse intenționat.

”Vedeţi, dau foc românilor în spitale! Cum se poate? S-a întâmplat la Bucureşti, pe urmă s-a întâmplat la Iaşi, la Constanţa, ard de vii în spitale! Sigur că e o făcătură! Nu se poate ca în mileniul ăsta al 3-lea în care trăim să nu ai detector de fum acolo, să nu ai paznici de noapte! Să ardă oamenii cu branule pe mâini şi legaţi de pat! Atât de mult şi-au bătut joc de țară şi de noi. Vor să promoveze mai mult spitalele private, dar cum se poate duce un om cu pensie mică într-un spital privat? Cum să plătească acolo? Grele vremuri am ajuns să trăim” a spus Preasfințitul Ambrozie.

Și această acuzație este una falsă, anchetele derulate de autorități excluzând o mână criminală!

O atitudine asemănătoare a avut-o recent și ÎPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, la Radio Dobrogea, post al Arhiepiscopiei.

Acesta le-a transmis credincioșilor să nu accepte obligativitatea vaccinării:  „Vă spun să nu vă speriați. Aveți tot dreptul să alegeți. Nu trebuie să fiți obligați. Nu este constituțional, nu este legal. De aceea nu vă speriați. Mergeți și dacă vi se interzice, faceți sesizare și vă vor apăra. Sunt mulți avocați care vor să vă apere. Este o nerânduială în această forțare care este nefirească și fără temei și cu rolul de a vă speria să vă vaccinați forțat. Nu acceptați. Avem personalitate de sine fiecare, sunteți apărați de Constituția țării și chiar de legile europene. Nici legile europene nu te obligă la vaccin”.

Patriarhia respinge astfel de afirmații făcute de unii preoți declarați anti-vacciniști.

”Biserica și cultele religioase nu pot emite opinii în legătură cu o problemă strict medicală cum este vaccinarea. Ele nu pot formula un discurs teologic nici pro, nici anti-vaccinare. Fiecare persoană decide, desigur, liber în legătură cu propria imunizare prin vaccin, în mod ideal după ce se consultă cu un medic, urmând sfatul competent al acestuia. Esențial este să luăm decizia cât mai bine informați din surse medicale, nu dezinformați din surse non-medicale” a transmis purtătorul de cuvânt al BOR, preotul Vasile Bănescu, publicației g4media.ro

Vezi video pe observatorulph.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI