Franța elimină testarea gratuită pentru nevaccinați, indiferent de domeniul în care activează

Începând de astăzi, 15 octombrie, testele COVID pentru adulţii nevaccinaţi nu vor mai fi gratuite în Franţa, cu excepţia cazurilor în care există motive medicale pentru ca persoanele respective să nu fie vaccinate.

Măsura este gândită ca încurajare a vaccinării, întrucât vaccinul oferă cea mai bună protecţie şi o modalitate permanentă de a depăşi criza sanitară, a explicat guvernul de la Paris, citat de Agerpress.

Începând cu 9 iunie 2021, Franța a introdus Certificatul Verde (Pass Sanitaire) ca parte a planului național de redeschidere. Acest document digital cu cod QR conține informații privind vaccinarea, vindecarea după infectarea cu Covid-19 sau atestă rezultatul negativ la un test COVID-19 efectuat recent.

Prezentarea certificatului sanitar și a unui document de identitate este necesară pentru a putea intra:

– în spațiile culturale și de agrement care reunesc mai mult de 50 de persoane
– în cafenele și restaurante (inclusiv terase)
– în unele centre comerciale
– în spitale (cu excepția situațiilor de urgență)
– pentru transportul cu avionul, trenul sau autocarul pe distanțe lungi.

Această reglementare se aplică persoanelor de peste 18 ani încă din data de 9 iunie 2021, iar minorilor de peste 12 ani, începând cu data de 30 septembrie 2021.

Un test rapid va costa între 22 de euro şi 30 de euro, iar pentru un test Real Time PCR va trebui achitată suma de 44 de euro.

În Germania este deja în vigoare din 11 octombrie o reglementare similară pentru a se pune capăt testării gratuite a tuturor persoanelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI