Pașaportul verde nu va fi obligatoriu la intrarea în supermarketuri. Anunțul lui Arafat

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, l-a contrazis pe premierul interimar Florin Cîțu, care anunțase ieri că pașaportul covid va fi obligatoriu la intrarea în magazine. ”Nu ne referim la magazinele esenţiale unde accesul trebuie să fie permis fără restricții” a precizat Arafat.

Premierul interimar Florin Cîțu a anunțat astăzi, într-o conferință de presă, că a discutat în guvern introducerea certificatului verde COVID pentru acces la toate activitățile economice, inclusiv în magazine sau mall-uri

”La orice activitate economică pe care o avem în România, unde intrăm în contact cu persoane, vreau să avem certificatul verde. Dacă dorim să avem economia deschisă cred că este o măsură care ar ajuta foarte mult”, a declarat Cîțu.

Detalii aici: Premierul interimar Florin Cîțu a cerut introducerea pașaportului covid la intrarea în magazine

Aseară, la Antena 3, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a confirmat discuția purtată cu premierul Cîțu, dar a precizat că pașaportul verde nu va fi impus celor care merg la cumpărături de alimente.

„Am avut o discuţie cu premierul, dar nu ne referim la magazinele esenţiale. Asta va trebui să fie o decizie prin act normativ (…), în anumite zone, anumite localuri, anumite magazine considerate neesențiale să se intre cu certificatul verde, e un lucru care e aplicat şi în alte ţări.

Nu vorbim de magazinele alimentare, unde sunt lucrurile esenţiale la care trebuie să aibă oricine acces. (…) Certificatul verde înseamnă inclusiv testarea, când vorbim de aceste magazine, nu vorbim numai de vaccinarea sau trecerea prin boală, se vorbeşte inclusiv de testare, numai că ăsta este iarăşi un aspect care va fi analizat. Sunt convins că nu vorbim de limitarea accesului la ce este esenţial”, a afirmat Raed Arafat la Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI