Mihai Craiu, medic pediatru: ”Cum deosebesc părinții o răceală a copiilor de infectarea cu Covid-19? Ce trebuie făcut”

Ar putea fi o simplă răceală, căreia să i se acorde atenția cuvenită sau ar putea fi o infectare cu Covid 19. Nu este la îndemâna oricui să diferențieze simptomele, însă sunt câteva elemente care că ne pună în gardă și să ne trimită urgent la medic.

Reputatul medic pediatru Mihai Craiu a explicat ce trebuie făcut:

Aș restrânge la 3 sfaturi practice. Primul lucru pe care l-aș lua în seamă, aș vedea în contextul familiei.

Dacă există și alții cu guturai, răceală, în familie, atunci mai degrabă ne gândim la ceva care a fost luat, nu neapărat la o reacție alergică. Al doilea lucru, contează foarte mult rata de transmitere comunitară, a zonei.

Aici, în Ilfov, sunt zone unde se apropie de roșu sau a intrat în roșu, deja foarte clar. Adică acolo părinții trebuie să fie mai îngrijorați decât în nu știu ce sat sau școală de regiune de deal unde sunt în verde și n-a fost nimeni în comună bolnav.

Și, în fine, strict din punct de vedere clinic, dacă boala aia este cu febră care nu scade la antitermicele obișnuite, la o doză, la două doze, dacă are și a doua zi febră, trebuie văzut. Nu există alergie cu febră mai multe zile la rând.

Deci o boală febrilă care înfundă nasul și face tuse și strănut, dacă vine în context, dacă e în zonă de transmitere comunitară mare și dacă persistă temperatura, trebuie mers la doctor.

Sursa declarației: emisiune digi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI