Moțiunea de cenzură – Parlamentul se reunește astăzi, la ora 16, pentru prezentarea textului moțiunii

Se parcurg etapele moțiuni anti-Cîțu, joi fiind programată prezentarea acessteia în plenul reunit. PNL a anunțat că nu participă. Citirea nu are nevoie de cvorum, confom precizărilor făcute de Ludovic Orban, președintele Camerei Deputaților.

Birourile permanente reunite ale celor două camere se vor întruni joi dimineață, la ora 10.00, pentru a stabili proiectul ordinii de zi şi programul de lucru al şedinţei de plen reunit.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat miercuri că a luat decizia, împreună cu preşedintele Senatului, de a convoca plenul Camerelor reunite, menţionând că este o obligaţie constituţională.

Ludovic Orban: „Am luat decizia astăzi de a convoca plenul Camerelor reunite, împreună cu preşedintele Senatului. Vreau să fac câteva precizări, ca să fiu foarte bine înţeles: convocarea făcută de preşedinţii celor două Camere nu cuprinde ordinea de zi, nu este regulamentar ca preşedinţii, când fac convocarea plenului Camerelor reunite, să stabilească propunerea de ordine de zi.

Pentru stabilirea proiectului ordinii de zi, vom convoca Birourile permanente reunite, care, în conformitate cu prevederile articolului 15 din regulamentul şedinţelor comune, au acest atribut de a stabili proiectul ordinii de zi. Este o obligaţie constituţională a preşedinţilor celor două Camere aceea de a convoca plenul pentru a permite respectarea Constituţiei.”

Chiar dacă președintele PNL este încă Ludovic Orban, declarațiile în numele loiberalilor sunt făcute de Florin Cîţu. Acesta a anunțat a anunţat, miercuri, că parlamentarii PNL vor fi mandataţi să nu participe la plenul reunit convocat de preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului sau la şedinţele Birourilor permanente reunite în care se va discuta calendarul moţiunii USR PLUS – AUR, până la verificarea legalităţii semnăturilor de pe moţiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI