Medic reținut în Dâmbovița pentru eliberarea ilegală de adeverințe de vaccinare

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, în urma cercetărilor efectuate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești, au dispus măsura reținerii pentru 24 de ore față de o femeie, care are calitatea de medic de familie, dar și față de soțul acesteia.

Cei doi sunt cercetați în cadrul unui dosar penal, ce are ca obiect eliberarea ilegală a unor adeverințe de vaccinare anti-COVID-19.

Citește și: Percheziții în Dâmbovița. Medic acuzat de eliberarea de adeverințe false de vaccinare

Din cercetări, potrivit IPJ Dâmbovița, a reieșit că, în perioada iunie-august a.c., o femeie, în calitate de medic de familie, instigată de un bărbat, ar fi implementat, în sistemul informatic specific, date nereale privind vaccinarea a 10 persoane împotriva COVID-19.

Astfel, ar fi fost eliberate adeverințe false de vaccinare și s-ar fi decontat ilegal 400 de lei de la Casa de Asigurări de Sănătate, pentru presupusa vaccinare a persoanelor.

Cadrul medical este acuzat practic de acea tactică numită „vaccinarea la chiuvetă”. Aceasta ar fi vaccinat fictiv 10 fotbaliști de la clubul de fotbal din Pucioasa, potrivit Digi 24, club de fotbal condus chiar de soțul acesteia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

RECOMANDĂRI